کودک را به یکباره از شیر نگیرید . به این صورت که در طول روز میزان دسترسی کودک به سینه مادر کمتر شود . مثلا مادر لباس های بادی یا لباس هایی که دسترسی کودک را به سینه مادر کمتر می کند، بپوشد یا ساعتی از روز در خانه حضور نداشته باشد . پس از اینکه بتدریج در طول روز میزان شیردهی کمتر شد ، بهتر است شیردهی در شب نیز کاهش یابد . البته به طور طبیعی کودکان شیر مادر خوار، به شدت به شیر مادر وابسته هستند و از حدود یک سالگی به بعد معمولا به محض بیدار شدن در شب ، مادر سینه اش را که تغذیه کودک- اطمینان و آرامش برای کودک است ، در دهان وی می گذارد که به نوعی نقش پستانک برای کودک پیدا می کند . بنابراین وابستگی به سینه و شیر مادر طبیعی است .
راهکارهایی برای از شیر گرفتن کودک
یکی از وعده هایی که به فرزندتان شیر می دهید ( وعده ای را انتخاب کنید که از درجه اهمیت کمتری برخوردار است ) حذف کنید . شروع به پیدا کردن برخی جایگزین های غذایی کنید. اگر کودکتان زیر یکسال است می توانید از مکمل های غذایی استفاده کنید و اگر بیشتر از یک سال دارد پیشنهاد ما استفاده از غذاهایی مانند غذاهای خودمان است .
محبت کردن یکی از موضوع های مهمی است که باید به آن بسیار توجه کنید . وقتی کودکتان را از شیر می گیرید از نظر عاطفی کمی دچار خلا می شود پس سعی کنید این فضای عاطفی را به وسیله بازی کردن با وسایل جذاب ، گردش و تفریح مثلا پارک رفتن یا دیدن یک تئاتر بچگانه پر کنید.
برای از شیر گرفتن هیچ وقت با او مجادله نکنید . یعنی اگر از هر راهی استفاده کردید اما باز هم کودک شما تمایل شدیدی به خوردن شیر داشت فعلا به او شیر بدهید تا پیدا کردن یک راهکار مناسب دیگر ؛ چرا که اصرار کردن به این کار در زمانی نامناسب باعث صدمه های روحی جبران ناپذیری در کودک می شود.
مادری که شیر خوبی دارد با توجه به تمامی مزایای شیر مادر ، بهتر است تا سن دو سالگی شیر بدهد. این مساله در مورد فرزند دختر یا پسر فرق چندانی ندارد .
منبع: سایت دکتر سیده صابره موسوی خورشیدی، متخصص اطفال و نوزادان