سه شنبه, 25 خرداد 1400 ساعت 14:00

3 روش بی نظیر برای زیبا کردن لبخند

3 روش بی نظیر برای زیبا کردن لبخند 3 روش بی نظیر برای زیبا کردن لبخند

داشتن لبخندی زیبا همراه با دندان هایی زیبا و درخشان، خواسته ی بسیاری از افراد است که با توجه به وجود روش های متنوع طراحی لبخند، افراد زیادی برای به دست آوردن آن به کلینیک های دندانپزشکی مراجعه می کنند.
آیا شما هم تمایل دارید تا لبخندتان را زیباتر کنید؟ آیا شناختی درباره برترین روش های طراحی لبخند دارید؟ آیا تمایل دارید تا 3 روش بی نظیر برای این کار را بشناسید؟
در ابتدا باید بدانید که یک دندانپزشک متخصص و دارای مهارت، با بررسی وضعیت دهان و دندان شما، نقص های دندانی را ارزیابی نموده و بهترین روش را برای اطلاح لبخندتان در نظر می گیرد. زیرا هر فردی به نوع خاصی از درمان برای زیبایی دندان های خود نیاز دارد. شاید برخی از افراد نیاز به ترمیم یک دندان ترک خورده و یا شکسته داشته باشند و یا برخی دیگر نیاز داشته باشند تا دندان های یک فک خود را به طور کامل تغییر موقعیت دهند تا بتوانند لبخندی زیبا به دست بیاورند.
اگر شما قبل از مراجعه به مطب دندانپزشکی اطلاعاتی درباره برترین روش های زیبایی لبخند داشته باشید، می توانید با آگاهی بیشتری از دندانپزشک خود راهنمایی بخواهید.
پس در این مقاله با ما همراه باشید تا مطالعه نمایید که:
لمینت، کامپوزیت و ارتودنسی دندان چه روش هایی هستند؟
چه کاربرد هایی دارند و کدامیک از آن ها برای شما مناسب تر است؟
فواید هر کدام از آن ها برای ایجاد لبخندی زیبا چیست؟ و آیا این روش ها معایبی به همراه خود دارند؟

برترین روش های ایجاد طرح لبخندی زیبا

  1. روش اول: لمینت دندان

    لمینت دندان

    لایه های بسیار نازکی از جنس مواد سرامیکی که به عنوان یک روکش، روی دندان ها قرار داده می شوند، تحت عنوان لمینت سرامیکی دندان به زیبا ساختن لبخند می پردازند. این لایه های بسیار نازک، روی سطح دندان ها قرار می گیرند و سبب تغییر رنگ، طول و اندازه و به طور کلی ظاهر دندان می شوند. لمینت در دو نوع سرامیکی و کامپوزیتی وجود دارد که هر دوی آن ها بسیار مقاوم و مستحکم می باشند. روش نصب آن به این شکل است که در ابتدا، دندانپزشک بخشی از مینای دندان را تراش می دهد که شاید کمی موجب حساسیت دندان های شما شود، اما درد و ناراحتی زیادی ندارد. در ادامه از دندان ها قالب گیری شده و به لابراتوار ارسال می گردد تا لمینت اختصاصی ساخته شود. حدود دو هفته بعد برای جلسه ی دوم، به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنید و دندانپزشک لمنیت ها را روی دندان شما نصب می کند. آیا برایتان سوال است که لمینت دندان چه کاربرد هایی دارد؟

    • ترمیم دندان لب پر شده
    • ترمیم دندان ترک خورده
    • ترمیم دندان شکسته
    • بستن فاصله بین دندان ها
    • یک اندازه کردن دندان ها
    • تغییر رنگ دندان ها
    • اصلاح و درمان نامرتبی های جزئی دندان ها
    • درمان دندان ها ساییده شده

    اما چه افرادی می توانند دندان های خود را لمینت کنند؟

    در جواب این سوال باید گفت که با توجه به مزیت های این روش درمانی و زیبایی، تمام افراد قادر به بهره بردن از آن می باشند، اما معمولا دندانپزشک متخصص، پیشنهاد می کند که افراد زیر 18 سال، از آن استفاده نکنند، زیرا تا این سن هنوز رشد استخوان فک ادامه داشته و با تغییر موقعیت فک و دندان ها، امکان تغییر موقعیت دندان ها و فک وجود دارد. به همین دلیل، این افراد بهتر است تا روش های درمانی دیگری را برای رفع نواقص ظاهری دندان خود تا 18 سالگی انتخاب کنند و بعد از آن اگر لمینت برایشان مناسب بود، می توانند برای نصب آن اقدام کنند.

    آیا افراد خاصی هستند که کاندیدای مناسبی برای نصب لمینت دندان نباشند؟

    • افرادی که دچار بیماری های لثه و پوسیدگی های دندانی می باشند که باید قبل از نصب لمینت دندان خود، به درمان این مشکلات بپردازند.
    • افرادی که دارای مینای دندان ضعیفی می باشند.
      افرادی به دندان قروچه مبتلا هستند.
    • افرادی که بیماری های مفصلی دارند.

    لمینت دندان دارای چه فوایدی می باشد؟

    • ایجاد دندان هایی درخشان با زیبایی چشمگیر
    • افزایش اعتماد به نفس به دلیل ایجاد لبخندی زیبا
    • داشتن مقاومت بسیار بالا
    • عدم رنگ پذیری در صورت مراقبت های لازم
    • ماندگاری بالا در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان

    آیا این روش، معایبی هم دارد؟

    1. یکی از معایب لمینت دندان، این است که برای نصب آن لازم است تا بخشی از مینای دندان تراشیده شود. البته باید گفت امروزه روش های دیگری از جمله لمینت لومینیرز مورد استفاده قرار می گیرد که نیازی به تراش مینای دندان ندارد. با این وجود، تراش بخشی از دندان، باعث می شود تا این روش درمانی برگشت ناپذیر باشد و بیمار نتواند بعد از نصب لمینت، بدون روکش از دندان های طبیعی خود استفاده کند.
    2. اگر لمینت دندان، لب پر شود و یا بشکند، قابلیت ترمیم ندارد و باید تعویض گردد.
    3. با وجود اینکه بسیار مقاوم است، اما بعد از نصب، لازم است تا نکات مراقبتی به میزان بالاتری رعایت گردد تا آسیبی به لمینت وارد نشود.

    نکته: بعد از نصب لمینت دندان، تا حدودی دندان ها نسبت به سرما و گرما حساس می شوند که البته طبیعی بوده و بعد از چند روز این حالت از بین می رود. در صورتی که لمینت شما آسیبی دید، اگر می توانید لمینت را در دستمالی تمیز نگه دارید و در اسرع وقت به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.

  2. روش دوم: کامپوزیت دندان

    کامپوزیت دندان

    کامپوزیت دندان که در واقع همان ماده ای است که برای پر کردن دندان ها مورد استفاده می گیرد، با داشتن کاربردهای ترمیمی برای رفع نواقص ظاهری دندان ها نیز بسیار مورد پسند می باشد. یک متخصص دندانپزشک زیبایی و ترمیمی، کامپوزیت را که خمیری شکل است، روی دندان ها فرم داده تا ظاهری مناسب پیدا کنند. این کار بر خلاف لمینت که به دو جلسه نیاز دارد، تنها در یک جلسه انجام می شود. کامپوزیت در انواع، برند ها و رنگ های بسیار متنوعی موجود است که به همین دلیل می تواند برای تمام سلیقه ها قابل قبول باشد. در رابطه با نوع و برند، باید آن را به دست متخصص ترمیمی و زیبایی دارای مهارت بسپارید و درباره انتخاب رنگ آن، به خوبی می توانید با دندانپزشک خود مشورت داشته باشید.

    آیا همه ی افراد می توانند دندان های خود را کامپوزیت کنند؟

    کامپوزیت نیز مانند لمینت دندان، برای همه ی افراد قابل استفاده است و می تواند کارایی های بسیاری داشته باشد. اما دندانپزشکان معمولا استفاده از آن را برای افراد زیر 18 سال توصیه نمی کنند. افرادی که قصد بستن فاصله بین دندان ها، تغییر رنگ دندان، ترمیم شکستگی و لب پر شدن دندان و یا یکدست کردن دندان ها خود را دارند، می توانند کاندیدای مناسبی برای کامپوزیت دندان باشند.

    آیا کاربرد های کامپوزیت دندان را می شناسید؟

    1. ایجاد دندان هایی سفید و درخشان
    2. پر کردن دندان های جلویی
    3. ترمیم ترک خوردگی های دندان
    4. ترمیم شکستگی ها و لب پر شدگی های دندان
    5. بستن فاصله بین دندان ها
    6. اصلاح بد فرمی های دندانی
    7. اندازه کردن دندان ها

    فواید کامپوزیت چیست؟

    1. نصب کامپوزیت روی دندان ها، نیاز به آماده سازی خاصی نداشته و به طور معمول دندان تراشیده نخواهد شد. به همین دلیل، این روش بر خلاف لمینت دندان، برگشت پذیر می باشد و اگر بعد از مدت زمانی، قصد داشتید تا آن ها را از روی دندان های خود بردارید، این امکان وجود دارد.
    2. اگر به خوبی نکات مراقبتی را رعایت کنید، کامپوزیت دارای طول عمر و ماندگاری بسیار بالایی می باشد.
    3. این روش دارای هزینه ی بسیار کمتری بوده و به خوبی مشابه با دندان های طبیعی می باشد.
    4. در صورتی آسیب دیدن آنها، امکان ترمیم کامپوزیت وجود دارد.
    5. این روش کمترین آسیب را به دندان های کناری خود وارد می نماید.

    معایب کامپوزیت دندان شامل چه مواردی می شود؟

    • رنگ پذیری کامپوزیت دندان از لمینت بیشتر می باشد، به همین دلیل باید بیشتر از قبل نکات مراقبتی و بهداشت دهان و دندان رعایت شود.
    • با وجود ماندگاری بالا، اما طول عمر آن از لمینت دندان کمتر است.
    • با وجود اینکه عدم نیاز به تراش دندان ها، یک مزیت برای این روش محسوب می گردد، اما تا حدودی سبب برجسته شدن دندان ها می شود.

روش سوم: ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان

با وجود اینکه ارتودنسی دندان نیز به ایجاد لبخندی زیبا و دلنشین می پردازد، اما با لمینت و کامپوزیت، تفاوت های بسیار شاخصی دارد. در واقع کاربرد ارتودنسی چیزی فراتر از زیبایی ظاهری دندان ها می باشد. این روش، می تواند بسیاری از ناهنجاری های دهان و دندان را به طور کامل درمان و اصلاح نماید و علاوه بر ایجاد طرح لبخندی زیبا، به حفظ سلامت دهان و دندان کمک نماید.

ارتودنسی برای چه افرادی مناسب است؟

باید گفت که ارتودنسی دندان برای همه ی سنین قابل استفاده بوده و تا کنون کاربردهای بی نظیر خود را نشان داده است، اما بر عکس لمینت و کامپوزیت که توصیه می شود تا زیر 18 سال از آن ها استفاده نشود، پیشنهاد می گردد تا در سنین کودکی، برای درمان ارتودنسی اقدام شود، زیرا در این سن رشد استخوان فک به اتمام نرسیده و متخصص ارتودنسی، به کمک دستگاه های ارتودنسی، می توانند به راحتی اقدام به جابه جایی دندان ها و تغییر موقعیت فک نماید و در نتیجه علاوه بر زیبایی و هماهنگی دندان ها، موقعیت فک نیز بهتر و زیباتر خواهد شد.

ارتودنسی دارای چه روش هایی می باشد؟

به طور کلی ارتودنسی دندان در دو نوع ثابت و متحرک شناخته شده که هر کدام از آن ها دارای انواع متنوعی هستند. در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
ارتودنسی ثابت: منظور از ارتودنسی ثابت، این است که دستگاه های ارتودنسی توسط ارتودنتیست در دهان بیمار قرار می گیرند و تا پایان دوره ی درمانی، بیمار نمی تواند آن را از دهان خود خارج کند. این روش، شامل ارتودنسی لینگوال، براکت فلزی، براکت سرامیکی و دیمون بوده که هر کدام مزیت ها و معایب خود را دارند.

  1. ارتودنسی با براکت فلزی

    قدیمی ترین و موثر ترین روش ارتودنسی دندان که حتی امروزه بسیار پر کاربرد می باشد، ارتودنسی با براکت های فلزی است. این براکت ها جنسی از فلز و یا فولاد ضد زنگ دارند که ارتودنتیست آن ها را روی دندان قرار داده تا با اعمال فشار متناسب، به حرکت دندان ها کمک کنند. این روش ارتودنسی برای شدیدترین نوع ناهنجاری ها نیز کارایی دارد. مزیت های آن این است که با هزینه ی بسیار کم، می تواند بسیاری از ناهنجاری های دهان و دندان را درمان کند و برای افراد زیادی و در هر سنی مناسب باشد. همچنین براکت های فلزی بسیار مستحکم هستند و می توانند در تمام دوران درمانی بدون آسیب روی دندان ها باقی بمانند.

  2. ارتودنسی لینگوال

    در این روش، براکت های فلزی در پشت دندان ها قرار داده می شوند. معمولا بزرگسالانی که تمایلی به دیده شدن براکت های ارتودنسی خود ندارند، از این روش استفاده می کنند. در واقع این نوع روش ارتودنسی، نوعی ارتودنسی نامرئی محسوب می شود. نصب براکت های لینگوال به تخصص و مهارت بیشتری نیاز دارد و پیچیده تر از روش های دیگر ارتودنسی می باشد که البته این کار برای ارتودنتیستی که مهارتش را دارد، دشوار نمی باشد. روند نصب آن به این صورت است که در ابتدا قالبی از دندان های شما تهیه می گردد و به لابراتوار فرستاده می شود تا براکت های تخصصی شما ساخته شوند. در جلسه دوم که به کلینیک ارتودنسی مراجعه می کنید، ارتودنتیست با چسب های مخصوص براکت ها را پشت دندان ها قرار داده و سیم ارتودنسی را به آن ها وصل می کند. به دلیل اینکه این براکت ها پشت دندان ها قرار می گیرند، حساسیت ها و التهاباتی را برای بافت نرم دهان ایجاد می کنند و ممکن است تا سبب زخم شدن زبان گردند. همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده از آن ها دشوار تر شده و احتمال بروز پوسیدگی های دندانی و بیماری های لثه افزایش می یابد. باید گفت که نیاز به مهارت بالا برای نصب آن، سبب گران قیمت تر بودن براکت های لینگوال نیز شده است. در واقع تنها مزیت ارتودنسی لینگوال را می توان مخفی بودن آن در نظر گرفت.

  3. ارتودنسی دیمون

    ارتودنسی دیمون، دارای یک سیستم پیشرفته می باشد که در آن براکت ها قابلیت این را دارند که به صورت خودکار، باز و بسته شوند. در این روش، نیازی به استفاده از کش های ارتودنسی در اطراف براکت ها نبوده و به همین دلیل می توان گفت که بهداشت دهان و دندان، راحت تر می شود. با توجه به بررسی های انجام شده، افرادی که از ارتودنسی دیمون استفاده نموده اند، رضایت بسیار بالاتری از درمان خود داشته، زیرا روند درمانی خود را راحت تر و سریع تر سپری کرده اند. به طور کلی ارتودنسی دیمون دارای برتری ها و فواید بی شماری نسبت به دیگر روش های ارتودنسی دندان است که این فواید عبارتند از:

    • کاهش مراجعه به کلینیک ارتودنسی: عدم استفاده از کش های ارتودنسی در این روش درمانی، می تواند باعث شود تا به تنظیمات کمتری نیاز باشد. به همین دلیل تعداد مراجعات به کلینیک ارتودنسی کمتر می شود. به طور کلی طراحی منحصر به فرد براکت های دیمون نیاز تنظیم هر ماه را کاهش می دهند.
    • ایجاد اصطکاک کمتر: عدم وجود لیگاتورهای الاستیکی، سبب می شود تا سایش و فرسودگی وجود نداشته باشد.
    • کاهش طول دوره درمان ارتودنسی: با توجه به بررسی های انجام شده معمولا ارتودنسی دیمون دوره درمانی کوتاه تری و حدود 6 ماه کمتر از ارتودنسی با براکت فلزی دارد.
    • مقرون به صرفه تر بودن: با وجود اینکه براکت های دیمون گران قیمت هستند، اما با توجه به تمام فواید خود در آخر بسیار مقرون به صرفه هستند.
    • افزایش سلامت دهان و دندان: به دلیل عدم وجود کش های ارتودنسی، رعایت بهداشت دهان و دندان ساده تر شده و سلامت کلی آن، افزایش پیدا می کند.
  4. ارتودنسی با براکت های سرامیکی

    این روش ارتودنسی مشابه با ارتودنسی براکت فلزی می باشد، با این تفاوت که جنس براکت ها متفاوت و از مواد کامپوزیتی و آلیاژهای سرامیکی می باشد. رنگ آن ها مشابه با دندان های طبیعی بوده و به همین دلیل به صورت واضح روی دندان ها نشان داده نمی شوند. در واقع اصلی ترین مزیت این روش نیز همین می باشد که دارای ظرافت و شباهت با دندان های طبیعی هستند.

    اما ارتودنسی با براکت های سرامیکی چه ایراداتی دارد؟

    • این براکت ها دارای جنس شکننده تری هستند و مقاومت کمتری در مقابل فشار و ضربه از خود نشان می دهند.
    • طول درمان این روش ارتودنسی کمی طولانی تر می باشد. دلیل آن این است که ارتودنتیست، مجبور می باشد تا برای کاهش احتمال شکستگی و آسیب به براکت ها، نیروی کمتری را اعمال نماید.
    • با وجود اینکه این براکت ها همرنگ دندان هستند، اما اندازه ای کمی بزرگتر داشته که ممکن است تا چند روز سبب ناراحتی بافت های نرم داخل دهان شوند.
    • در این روش، از کش های ارتودنسی بی رنگ یا سفید برای زیبایی کار استفاده می شود که این کش ها به سرعت تغییر رنگ می دهند.
    • برداشتن براکت های سرامیکی از روی دندان ها تا حدودی دشوارتر از براکت های فلزی می باشد. زیرا این براکت ها جنسی نزدیک به مینای دندان داشته و قدرت اتصال آن ها به دندان بیشتر است.
    • به دلیل نیاز به مهارت بالای ارتودنتیست برای نصب و برداشتن براکت های سرامیکی و همچنین نیازبه مراجعات بیشتر به مطب ارتودنسی، این براکت ها دارای هزینه ای بالاتر از براکت های فلزی هستند.

    چه افرادی بهتر است تا از ارتودنسی سرامیکی استفاده نکنند؟

    • افرادی که سیگار و دخانیات مصرف می کنند.
    • افرادی که ساختار دهان و دندانی متناسبی با این روش ارتودنسی ندارند.
    • افرادی که میزان ناهنجاری فک و دندان آن ها زیاد است.
  5. ارتودنسی متحرک

    منظور از ارتودنسی متحرک این است که دستگاه ارتودنسی به صورت اختصاصی برای بیمار ساخته شده، اما به طور دائم روی دندان ها قرار داده نمی شود، بلکه بیمار در طول دوره درمان خود قادر به خارج کردن دستگاه ارتودنسی از دهان خود است. نتیجه گرفتن از درمان ارتودنسی متحرک، تا میزان زیادی به همکاری بیمار با ارتودنتیست بستگی دارد و اگر بیمار در زمان های بیان شده، از دستگاه استفاده نکند و به درستی به توصیه های متخصص ارتودنسی خود توجه نکند، علاوه بر اینکه دوره درمان خود را طولانی تر می کند، نتیجه درمان مورد پسند به دست نیامده و همچنین ممکن است به سلامت دهان و دندان خود آسیب وارد نماید. انواع ارتودنسی متحرک، عبارتند از:

    1. ارتودنسی با الاینر شفاف

      در این روش، ارتودنتیست قالبی از دندان های بیمار تهیه کرده و آن را به لابراتوار می فرستد. در لابراتوار به کمک دستگاه های دیجیتالی، الاینر شفاف اختصاصی برای بیمار ساخته می شود. البته باید گفت که در هر مرحله درمانی، الاینر اختصاصی همان مرحله ساخته می شود که حدود هر 2 هفته یکبار این کار انجام می شود.

      مزیت های این روش ارتودنسی چیست؟

      • اصلی ترین مزیت این روش، نامرئی بودن آن است که در زمان درمان ارتودنسی، اطرافیان متوجه وجود دستگاه ارتودنسی در دهان نمی شوند.
      • بیمار در زمان غذا خوردن و مسواک زدن می تواند تا الاینر را از دهان خود خارج نماید. به همین دلیل درد و ناراحتی در هنگام غذا خوردن نداشته و محدودیتی در برنامه غذایی خود ندارد. همچنین مشکلی در رعایت بهداشت دهان و دندان نخواهد داشت.
      • بیمار می تواند در برخی مواقع خاص، دستگاه را از دهان خود خارج کند تا اعتماد به نفس او در روند درمانی کاهش پیدا نکند. البته باید به این نکته توجه داشت که باید در زمان های تعیین شده از دستگاه استفاده نمود.
      • این روش ارتودنسی، دارای طول درمان کوتاه تری می باشد.
      • به دلیل جنس پلاستیکی این الاینرها، حساسیتی برای بافت دهان ایجاد نمی کنند و همچنین سبب زخم در دهان نمی شوند.

      با وجود این همه مزیت، آیا معایبی هم وجود دارد؟

      بله قطعا این روش درمانی نیز مانند هر روش دیگری با معایبی همراه است که عبارتند از:

      • متحرک بودن این روش، باعث شده تا نتیجه ی درمان به همکاری شما با ارتودنتیست بستگی داشته باشد.
      • با وجود راحت تر شدن بهداشت دهان و دندان، اما زمان طولانی تری را باید به آن اختصاص داد، زیرا هر بار که الاینر از دهان خارج می شود، باید جداگانه تمیز شود.
      • با وجود الاینر در دهان نمی توان چیزی خورد، بنابراین اگر در جایی قرار داشته باشید که شرایط خارج کردن الاینر از دهان را نداشته باشید، نمی توانید جز آب چیزی بخورید.
      • گم شدن یا آسیب دیدن الاینر، باعث می شود تا برای ساخت دوباره ی آن، زمان و هزینه-ی مجددی را صرف نمایید.

      آیا من هم کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی با الاینر شفاف هستم؟

      با وجود پیشرفت علم ارتودنسی، امروزه ناهنجاری های بسیاری به کمک الاینر شفاف درمان می شوند. سن بلوغ و یا دوران بعد از آن، می تواند زمان بسیار مناسبی برای استفاده از این روش درمانی باشد. برای اینکه بدانید که آیا این روش، برای شما نیز مناسب است و یا خیر، بهتر است با ارتودنتیست نشورت داشته باشید.

    2. ارتودنسی فانکشنال

      ارتودنسی فانکشنال، نوعی پلاک متحرک است که علاوه بر اصلاح نامرتبی دندان ها، موثر ترین کاربرد را در اصلاح موقعیت فک دارد. این روش ارتودنسی مخصوصا برای کودکان بسیار کاربردی و مناسب است. به طور معمول، افرادی که نیاز به درمان ناهنجاری های فکی دارند، می توانند کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی فانکشنال باشند.

نتیجه نهایی

با مطالعه این مقاله، اطلاعاتی مختصر اما مفید در رابطه با 3 روش بی نظیر برای ایجاد لبخندی زیبا به دست آوردیم. به کمک این اطلاعات، می توانیم تا در جلسه ی مشاوره با متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک متخصص زیبایی و ترمیمی، مشاوره بهتری داشته باشیم و به کمک ایشان بتوانیم بهترین و مناسب ترین روش را برای زیبایی لبخند خود انتخاب نماییم.

خواندن 1118 دفعه