پنج شنبه, 29 آذر 1397 ساعت 09:44

همه چیز درباره خواص دارویی گل گاو زبان

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
گل گاو زبان گل گاو زبان گل گاو زبان

گل گاو زبان که در زبان انگلیسی به آن Borage گفته می شود گیاهی است که در بسیاری از نقاط جهان و کشورها کشت می گردد و به عنوان گلی که دارای خواص درمانی فراوان است برای پزشکان طب گیاهی و حتی پزشکان علم نوین شناخته شده است.
گل گاو زبان می تواند

تا 60 سانتیمتر و یا کمی بیشتر رشد کند و ظاهرا اولین گونه های آن در خاورمیانه مشاهده شده است، در تاریخ باستان از گل گاو زبان برای افزایش شجاعت و شهامت در سربازان استفاده می کردند و امروزه دلیل آنرا به خوبی می دانیم زیرا گل گاو زبان تقویت کننده غدد فوق کلیوی است و باعث ترشح بیشتر هورمون آدرنالین می گردد. این هورمون باعث افزایش شجاعت و قدرت عضلات می شود.
تمام قسمت های گل گاو زبان غیر از ریشه آن قابل مصرف و دارای طعم و خواص درمانی است، در بسیاری از اقوام قسمت های مختلف گل گاو زبان را به عنوان بخشی از سالاد به طور مستقیم می خورند و در بین ما ایرانی ها معمولا گل آنرا همراه با لیمو عمانی دم و به عنوان چای می نوشیم.

خواص درمانی گل گاو زبان

گل گاو زبان دارای خواص درمانی فراوان است، یکی از مواد مغذی در گل گاو زبان اسیدهای چرب غیر اشباع است که جز مواد مغذی ضروری برای بدن انسان می باشند، بدن ما قابلیت تولید اسیدهای چرب را ندارد و نیاز است از طریق تغذیه آن ها را دریافت کنیم. اسیدهای چرب غیر اشباع برای فعالیت مغز، غدد فوق کلیوی و قلب ضروری هستند و کمبود آن ها همراه با تغییرات منفی در خلق و خوی، حافظه و ایجاد التهاب در اندام های داخلی می باشد.
اسیدهای چرب ضروری که به آنها EFA'S Essentional Fatty Acids گفته می شود برای رشد موها، ناخن ها، بازسازی سلول های پوست نیز مورد نیاز می باشند و گل گاو زبان حاوی اسید گامالینولئیک (GLA) بوده که یک اسید چرب غیر اشباع کمیاب است. یکی از موارد مصرف اسید گامالینولئیک کمک به کودکانی است که دچار تاخیر در رشد می باشند.
گل گاو زبان حاوی سایر مواد مغذی از قبیل آهن، کلسیم، پتاسیم، روی و ویتامین های ب، ث و مواد آنتی اکسیدان از قبیل بتاکاروتن نیز می باشد.

غدد فوق کلیوی و گل گاو زبان

غدد فوق کلیوی ما هر روز فعالیت زیاد و دشواری جهت تولید انرژی و مقابله با استرس انجام می دهند. هورمون های مختلفی از قبیل تستوسترون، آدرنالین، کورتیزول، DHEA توسط این غدد تولید می شوند که وظایف متعددی در بدن ایفا می کنند. استرس و فشارهای جسمانی و روانی سبب تضعیف غدد فوق کلیوی می گردند که با علائمی از قبیل خستگی مفرط، ناتوانی جنسی و ریزش موهمراه می باشد.
مصرف گل گاو زبان باعث تقویت و بازسازی غدد فوق کلیوی، آرام سازی ذهن و سیستم اعصاب مرکزی می شود.
با توجه به استرسی که روزانه همه ما با آن مواجه هستیم مصرف گل گاو زبان به عنوان یک گیاه دارویی تاثیر فوق العاده ای بر سلامت جسم و روان ما خواهد داشت.

گل گاو زبان یک مسکن و آرامبخش طبیعی است

اثر تسکین دهنده گل گاو زبان سال ها است که کاملا شناخته شده و از آن برای درمان بیماری های عصبی، بی خوابی، بی قراری، اضطراب و افسردگی استفاده می شود. مصرف گل گاو زبان از عوارض پیش از قاعدگی در خانم ها مانند افسردگی، نوسانات خلق و خوی و در دوران یائسگی از مشکلات مربوطه بطور قابل توجهی می کاهد.
گل گاو زبان دارای خاصیت ضد التهاب نیز می باشد به همین جهت از آن برای درمان بیماری های التهابی مانند اگزما، آلرژی های پوستی، آرتریت روماتوئید، درماتیت و غیره استفاده می شود.

طریقه مصرف گل گاو زبان

امروزه این گیاه بطور کامل برای پزشکان، متخصصین تغذیه و گیاه شناسان در سراسر جهان شناخته شده است و محصولات مختلفی از آن به اشکال مختلف از چای کیسه ای گرفته تا کرم و مکمل های غذایی تولید و عرضه میشوند.

مشکلات اعصاب

برای کاهش استرس، اضطراب و سایر مشکلات عصبی بهتر است از دم نوش(چای) گل گاو زبان یک الی دو لیوان در روز و قبل از ساعت 5 بعد از ظهر استفاده کنید. در فرهنگ ما ایرانیان چای گل گاو زبان کاملا شناخته شده است و مردم آنرا با لیمو عمانی و نبات دم و می نوشند، البته بنده با مصرف نبات و قند همراه با آن مخالف هستم و همان طور که بر همگان آشکار است قند، شکر و نبات برای سلامت انسان مضر و از خواص درمانی گل گاو زبان نیز می کاهند و بهتر است به جای آن ها از عسل، توت خشک و کشمش استفاده کنید.

بیماری های التهابی

اگر به التهاب مفاصل، پوست و سایر بیماری های التهابی مبتلا هستید بهتر است از مکمل های غذایی آن که حاوی روغن و عصاره گل گاو زبان(Borgae Oil) می باشند استفاده کنید و میزان مناسب 1 الی 2 گرم در روز همراه با غذا است.
زیادی روی و مصرف طولانی مدت گل گاو زبان به دلیل غلظت بالای آلکالوئیدهای موجود در آن می تواند باعث آسیب به کبد گردد و توصیه می شود حد اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.

 

 


منبع: سایت دکتر دانیال نصیرزاده، متخصص تغذیه و رژیم درمانی

 

خواندن 2148 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.