شنبه, 30 مرداد 1400 ساعت 05:21

کلاب فوت یا پاچنبری چیست؟

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
کلاب فوت کلاب فوت مدیکال آنلاین

آیا بیماری کلاب فوت یا پاچنبری را می شناسید؟ این بیماری برای چه افرادی است ئ آیا می توان از آن جلوگیری کرد؟ روش های درمانی آن کدام اند؟ این مقاله با همراه باشید تا آشنایی بیشتری با این بیماری پیدا کنید.

از هر 1000 نوزاد، یک نفر با پای پیچ خورده متولد می شود. این مشکل دردی برای کودکتان ایجاد نمی کند، اما اگر درمان نشود، راه رفتن بدون لنگیدن را برای کودک دشوار می کند. در اکثر موارد این درمان آسان است، بنابراین اکثر کودکان اثرات طولانی مدت ندارند.
اگر تمایل دارید تا بیشتر با این عارضه آشنا شوید و علل بروز، علائم، روش های درمان و پیشگیری از آن را مطالعه کنید، در این مقاله با همراه باشید.

کلاب فوت چیست؟

کلاب پا و یا پاچنبری یک بیماری مادرزادی می باشد که حتی قبل از به دنیا آمدن نوزاد در سونوگرافی مشخص می گردد. در این بیماری نوزاد دارای پاهایی بد شکل و کج به طرف داخل می باشد.

کلاب فوت چگونه تشخیص داده می شود؟

معمولا این عارضه در 10 درصد موارد در 13 هفته ابتدایی بارداری مشخص شده و می تواند در 24 هفتگی حدود 80 درصد پیشرفت داشته باشد.
اگر در مواردی کلاب فوت یا پاچنبری قبل از تولد تشخیص داده نشود، به محض تولد نوزاد قابل مشاهده و تشخیص است. معاینه فیزیکی به طور کلی تمام مواردی است که برای تعیین تشخیص لازم است. در موارد نادر ممکن است آزمایشات دیگری نیز توسط پزشک متخصص درخواست شود.

آیا می توان از آن جلوگیری کرد؟

علل بروز ایت عارضه این است که تاندون ها (نوارهای بافتی که وظیفه اتصال استخوان به ماهیچه را دارند.) و ماهیچه های داخل و اطراف پا کوتاهتر از آنچه باید باشند، هستند.
پزشکان نمی دانند چه چیزی باعث ایجاد آن می شود و راهی برای اطمینان از عدم به دنیا آمدن فرزند شما با آن وجود ندارد. اما برخی از موارد وجود دارند که می تواند موجب افزایش بروز این بیماری شوند. آن ها عبارتند از:

  • جنسیت دو سوم نوزادان مبتلا مرد هستند.
  •  نوزادانی که والدین یا خواهر یا برادرشان مبتلا به پا چنبری هستند، دو برابر بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.
  • اگر در دوران بارداری سیگار می کشید یا از داروهای غیرقانونی استفاده می کنید، احتمال تولد نوزاد با آن را افزایش می دهید.
  • در برخی موارد، این بیماری با وضعیت دیگری که نوزاد با آن متولد می شود، مانند اسپینا بیفیدا در ارتباط است.
  • مایع آمنیوتیک در دوران جنینی نوزاد شما را احاطه کرده است. اگر به اندازه کافی وجود نداشته باشد، شانس نوزاد شما برای تولد با پاچنبری بیشتر است.

علائم کلاب فوت

هنگام متولد شدن نوزاد، به راحتی می توان متوجه این عارضه شد. در اینجا برخی از علائم وجود دارند:

  • پا به سمت پایین اشاره می کند و انگشتان پا ممکن است به سمت داخل خم شوند.
  • به نظر می رسد پا به طرف پهلو خم یا گاهی حتی وارونه است.
  • در این شرایط ممکن است تا حدود یک اینچ با چایی کوتاه تر از پای معمولی رو به رو باشید.
  • ماهیچه های ساق پا روی پای آسیب دیده ممکن است کاملاً تکامل نیافته باشند.
  • دامنه حرکت ممکن است محدود باشد.

درمان کلاب فوت

پزشک مدت کوتاهی پس از تولد شروع به اصلاح پاچنبری می کند. نوزادان تا زمانی که ایستادن و راه رفتن را یاد نگیرند، از پاهای خود استفاده نمی کنند، بنابراین هدف این است که این عارضه هرچه سریع تر درمان شود تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری گردد. روش های درمانی این عارضه عبارتند از:

  • استفاده از گچ و کشش عضلات پا
  • جراحی

روش اول درمان

پزشک به آرامی پا را به موقعیتی نزدیک می کند که جایگاه درست آن می باشد. سپس با استفاده از گچ، آن را در موقعیت فیکس و ثابت می کند.
حدود یک هفته بعد، پزشک گچ را برمی دارد و به آرامی پای نوزاد را دراز می کند و در موقعیت جدیدی قرار می دهد تاگچ گیری جدیدی صورت گیرد. این الگو برای هفته ها یا ماه ها ادامه پیدا خواهد کرد. پزشک ما ممکن است از اشعه ایکس استفاده کند تا مطمئن شود استخوان های نوزاد به آرامی به موقعیت درست خود می روند.
اگر مجموعه ای از گچ ها به اصلاح پا چنبری کودک شما کمک می کنند، باید از بریس یا کفش مخصوص استفاده شود تا زمان راه رفتن یادگیری درستی وجود داشته باشد.
این به این دلیل است که پاچنبری تمایل دارد به موقعیت اولیه خود بازگردد. ممکن است برخی از کودکان فقط برای مدت کوتاهی از بریس یا کفش استفاده کنند. برخی دیگر ممکن است چند سال به آن نیاز داشته باشند تا مطمئن شوند که پا در زاویه مناسب قرار دارد.

روش دوم درمان

اگر تاندون ها و سایر بافت های پای کودک شما خیلی کوتاه هستند، هیچ کشش و گچ گیری نمی تواند این ترفند را انجام دهد. اگر چنین باشد، جراحی ممکن است موثر باشد.
نوزادانی که نیاز به جراحی پاچنبری دارند، اغلب بین 6 ماهگی تا یک سالگی این عمل را انجام می دهند. پس از جراحی، نوزاد باید گچ بپوشد تا پای خود را در زاویه مناسب نگه دارد. سپس، برای یک سال به بریس یا کفش مخصوص احتیاج دارد تا پا به حالت اولیه خود بازنگردد.

خواندن 1194 دفعه آخرین ویرایش در دوشنبه, 01 شهریور 1400 ساعت 05:39
محتوای بیشتر در این بخش: آرنج گلف بازان »

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.