پنج شنبه, 29 آذر 1397 ساعت 08:16

زونا: علائم، عوارض ابتلا، مدت زمان بهبود و روش های درمانی

این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)
زونا زونا زونا

زونا (هرپس زوستر) بیماری پوستی است که تاول های روی پوست آن به سرعت هویدا می شود . این بیماری مسری است به راحتی از طریق تماس فرد به فردی دیگر منتقل می شود . شما زمانی به بیماری زونا مبتلا می شوید که

ابتدا به آبله مرغان که ویروس آن با نام واریسلا زوستر در بدن شما وجود دارد شده باشید . اگر به فردی که مبتلا به زونا است تماس پیدا کنید و هنوز به آبله مرغان مبتلا نشده اید ، شما به آبله مرغان مبتلا می شوید ، نه به زونا.
در دوران کودکی و یا بزرگسالی این ویروس می تواند وارد بدن شده و بروری پوست ظاهر شود . بعد از اینکه آبله مرغان خوب شد این ویروس منتقل می شود در اعصاب بدن ما که این می تواند اعصاب صورتی، اعصاب چشمی، اعصاب قفسه سینه، اعصاب کمری و یا در اعصاب پا باشد .

علائم بیماری زونا

در این مورد ها ما درد های در آن ناحیه داریم که درد های به صورت تیر کشنده است بعداز دو روز از بروز درد ها یکسری دانه ها به صورت دانه های قرمز و یا تاول های قرمز به صورت یک خط در طول آن عصب به تدریج دسته دسته ظاهر می شوند .

• درد
• خارش
• تاول های مملو از مایع
• سر درد خفیف
• تب
• احساس ناراحتی در ناحیه معده
• خستگی

اقدامات لازم هنگام بروز بیماری زونا

برای کاهش درد در محل جوش می توانید از کمپرس سرد و لوسیون استفاده کنید . در بیشتر مواقع زونا سه تا پنج هفته باقی می ماند . اگر در هنگام خارش هیچ گونه عفونت وجود نداشت تاول ها بدون بجا گذاشتن زخمی ناپدید می شوند . واکسن برای زونا وجود دارد که می تواند پوست زیبایی شما را نجات دهد.

عوارض بیماری زونا

خارش های این بیماری غیر قابل تحمل است و خارش آن باعث می شود تاول ها بترکند و هر چند شکستن ناخن باعث عدم خارش می شود اما می تواند باعث عفونت های باکتریایی شود .
بزرگسالان مبتلا به زونا می توانند دچار عوارض بزرگتری مانند هپاتیت و ذات الریه شوند اما این مورد بسیار کمیاب است . پس از ابتلا به بیماری زوناشما دوباره به آن مبتلا نمی شوید . اما ممکن است بعد از آن به بیماری های بدتری مبتلا شوید.

مدت درمان بیماری زونا

اگر بیمار در همان چهل و هشت ساعت اول به دکتر مراجعه کند و تحت درمان قرار بگیرد . مدت درمان یک هفته به صورت مصرف قرص آسیکلوویر هر پنج ساعت 800 میلی گرم می باشد و در عرض یک هفته خوب می شود. برخی اوقات ممکن است بیمار بعد از چند روز مراجعه کند و یا اینکه به متخصص مراجعه نمی کند و درمان درست صورت نمی گیرد و یا اگر مقدار دوز دارو کم باشد دوره درمان بسیار طولانی می شود .
بعد از اینکه بیمار خوب شد یکسری دردهای در آن ناحیه بنام دردهای زونای در همان منطقه و در طول همان عصب باقی می ماند و درد بسیار بدی است و به مدت طولانی در بدن می ماند . امیدواریم که بیماران در صورت بروز بیماری به سرعت به متخصص پوست مراجعه کند تا مشکلات عدیده ای پیدا نکنند.

درمان بیماری زونا

قرص های مسکن

در صورتی که به بیماری زونا مبتلا شده باشید می توانید با تجویز پزشک از داروهای مسکن در هنگام بروز درد استفاده کنید.

داروهای ضد ویروس

از این دارو بیشتر در مواقعی استفاده می شود که فرد بعد از مدت زمان کوتاه بعد از بروز بیماری زونا به متخصص پوست مراجعه کند . در این صورت می توان از این نوع دارو استفاده شود و تاثیر بهتری دارد و داروهای همانند آسیکلوویر می باشد .

مسدود کننده عصب

این روش درمانی به صورت تزریق مواد بی حس کننده می باشد و کمک کننده در کاهش درد است .

قرص های کورتیکواسترونیدها

استفاده از این روش شایع نیست به دلیل اینکه ممکن است موجب گسترده شدن تعداد جوش ها شود و از این دارو برای کاهش ورم و درد استفاده می شود .

 

 

منبع: سایت دکتر سارا لطفی، متخصص پوست، مو و زیبایی

خواندن 13810 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.