که هر شش ماه به مطب دندانپزشک مراجعه کنید. این کار به حفظ استحکام، سلامت و سفیدی دندان ها کمک میکند.
مسواک زدن روزانه دندان
مهمترین بخش دندانپزشکی پیشگیرانه این است که به صورت روزانه دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. مسواک خود را نیز سه تا چهار بار در سال تعویض کنید.زبان خود را نیز مسواک بزنید. این کار به پیشگیری از تجمع باکتری ها و تازگی نفس شما کمک میکند.
نخ دندان
نخ دندان نیز به صورت روزانه توصیه میشود. این کار به تمیز کردن فواصل بین دندان ها کمک میکند. اگر در حال طی درمان ارتودنسی هستید، میتوانید از نخ دندان های مخصوص برای تمیز کردن دندان های خود استفاده کنید.
معاینات دندانپزشکی
شما باید حداقل سالی یک بار برای معاینه دندان و لثه های خود به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر ریسک ابتلا به بیماری های لثه در شما بالاتر است باید به دفعات بیشتری به دندانپزشک مراجعه کنید. برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های لثه و دندان، بهتر است سالی یک بار جرم گیری کنید.برخی از بیمه ها درمان های دندانپزشکی را پوشش می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت های بیمه صحبت کنید.
خوردن یک رژیم غذایی متعادل
مصرف یک رژیم غذایی متعادل به تامین ویتامین ها و پروتئین های مورد نیاز بدن کمک میکند. مصرف شکر و نوشیدنی های گازدار را محدود کنید و در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید .ویتامین ها نیز برای سلامت دندان های شما ضروری هستند. سعی کنید رژیم غذایی خود را متنوع کنید.
دندانپزشکی پیشگیرانه چه کاری انجام میدهد
دندانپزشکی پیشگیرانه از شروع بیماری های دهان و دندان جلوگیری می کند. اگر این کار به درستی انجام گیرد از مشکلات زیر پیشگیری میشود:
- پوسیدگی دندان
- جینجیویت
- فرسایش مینای دندان
- پریودنتیت
- چه کسانی از این روش منفعت میبرند
- هر کسی میتواند از دندانپزشکی پیشگیرانه سود ببرد. منافع این کار در کودکان به ویژه مشاهده می شود زیرا باعث تقویت عادت بهداشت دهان و دندان در آنها و استحکام دندان ها میشود.
- سیلانت و فلورایدتراپی از درمان های رایج در این شاخه از دندانپزشکی است که برای کودکان انجام میشود. بهداشت دهان و دندان با سلامت کل بدن شما در ارتباط است. حفظ تمیزی دهان به
- حفظ سلامت بدن کمک میکند.
مزایای دندانپزشکی پیشگیرانه چیست
با استفاده از این روش و رعایت بهداشت دهان و دندان میتوانید از ابتلا به بیماری های دهان و دندان در مراحل اولیه پیشگیری کنید و هزینه های خود را تا حد زیادی کاهش دهید. در عین حال، ریسک ابتلا یا تشدید بیماری های ثانویه را نیز کاهش میدهید. بیماری های زیر تا حد زیادی با بهداشت دهان و دندان در ارتباط است:
- دیابت
- بیماری های قلبی
- پوکی استخوان
- بیماری های تنفسی
- سرطان